concerts

Lørdag 6 april kl 16:00 –  “Eli sings Ella”

Stjernesopranen Eli Kristin Hanssveen gjester Sentralen med sitt enestående show “Eli sings Ella”, der hun med utgangspunkt i kjente og kjære låter fra Ella Fitzgerald’s repertoar tar turen  innom nær sagt de fleste sjangere fra jazz til opera. Med seg har hun den fremragende pianisten Gunnar Flagstad til å traktere Steinwayen til toppkarakter.

Gullbaren på Sentralen serverer drinker & cocktails til forestillingen.

Musikere:
Eli Kristin Hanssveen, sopran
Gunnar Flagstad, piano
Bio:
Sterk stemme og unik sceneutstråling er karakteristikker som går igjen i omtalen av Eli Kristin Hanssveen. Sopranen fra Hadeland debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème, Nattens dronning og Pamina i Tryllefløyten, Liù i Turandot, Kvinnen i Rolf Wallins opera Elysium og Violetta i La traviata. Rollen som Violetta har hun også sunget i Stavanger, Bodø og Tromsø. Hun har gitt liv til Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og Marguerite i heavy metal-operaen Faust. På Oscarsborg nådde hun stor aktelse for sin fabelaktige tolkning av tittelrollen i Madama Butterfly.

Eli Kristin Hanssveen har stor musikalsk appetitt og spenn og har tidligere sunget både pop og viser. Hun har gitt ut flere CD-er, og i 2013 kom hennes første solo-CD med arier: Sempre libera. Etter å ha utmerket seg i NRK-programmet Stjernekamp ble hun «alle Norges operasanger».

Gunnar Flagstad har opptrådt i et tosifret antall land i Europa på ledende arenaer som Wigmore Hall, St. Martin-in-the-Fields og BBC Radio 3 (London), Konzerthaus (Berlin), Lucerne Festival (Sveits), Usadba Jazz festival (Russland), og i Norge på festivaler som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Hardanger Musikkfest og Festspillene i Nord-Norge. Han er jevnlig gjest i NRK radio og TV, har turnert landet rundt med Rikskonsertene, og som kammermusiker er han å høre bl. a. i Tine Thing Helseth Quintet, samtidsensemblet TRAKTOR og pianoduoen 20 fingre.
Gunnar Flagstad har sin utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, hvor han avsluttet «hovedfag akkompagnement/samspill» våren -97 med høyeste karakter. Han har vært ansatt ved NMH siden høsten -97, og er i dag førsteamanuensis i akkompagnement og Fagseksjonsleder for klaver, akkompagnement, gitar og akkordeon. Flagstad har også i en årrekke vært tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt.

Foto: Anna-Julia Granberg

 

Kjøp billetter her:  Ticketmaster


Kommende arrangementer i 2019 med konsertstart kl.18.00 på Sentralen:
Lørdag 04 mai – Oslo Filharmoniens Strykeoktett
Lørdag 15 juni – Ingegjerd Bagøien Moe, sopran