concerts

Lørdag 05 mai kl 18:00 – Vårvon // Førpremiére platelansering

 
I slutten av mai går Isa Katharina Gericke og Joachim Knoph i studio for å spille inn første halvdel av Johan Kvandals sanger for lys stemme og piano. Resultatet gis ut på CD på labelen LAWO i 2019.
 
Om du syns ventetiden blir lang, har du altså sjansen til å høre programmet til deres nye CD allerede denne nydelige vårlørdag på Sentralen.
Johan Kvandal har en omfattende produksjon for sang og piano. Sentralt står samlingen “Norske stevtoner”. Kvandal var ofte inspirert av norsk folkemusikk, men fant i større og større grad også frem til sin egen, personlige stemme. Denne konserten blir en spennende forening av alle hans sider som komponist – i hvertfall for sang & piano.
 
 
Musikere:
Isa Katharina Gericke, sopran
Joachim Knoph, piano
 
Program:
Johan Kvandal:
– Norske stevtoner for sang og piano, op. 40
– To Fröding-sanger for sang (høy stemme) og piano, op. 9
– Syv sanger, op. 4
– En rose, op. 58 nr. 1
– I berget, op. 58 nr. 2
 
 
Bio:
Isa Katharina Gericke er kjent for sin allsidighet innen konsert, kammermusikk og opera. Repertoaret spenner fra barokk til samtid. Med en særlig forkjærlighet for Lieder og romanser har hun gjort seg bemerket med sine konsertforestillinger om sangerinnene Eva Sars Nansen, Kirsten Flagstad og Jenny Lind. I kabareten «Frauen sind keine Engel» viser hun andre sider med musikk fra 1930- og 40-tallets Berlin.
Gerricke er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Hochschule der Künste i Berlin. Hun har vunnet en rekke priser, bl.a. Det Norske Selskabs aller første Wessel-pris for sitt arbeid med å fremme norsk vokalmusikk. Operadebuten fant sted i 2003 som Grete i Humperdincks “Hans og Grete” ved Den Norske Opera og Ballett. Solistengasjementene inkluderer samarbeid med bl.a Oslo Filharmonien, Akademie für alte Musik Berlin, Bremer Philharmoniker, Kringkastingsorkesteret, TrondheimSolistene, BBC Symphonic Orchestra, Kammerakademie Potsdam og Tsjekkisk Filharmoni.
 
 
Pianisten Joachim Knoph har en aktiv virksomhet som solist og kammermusiker, og har opptrådt i en rekke europeiske land. Han har samarbeidet med mange av Norges mest fremtredende musikere og sangere, og er mottaker av bl.a. Yamaha award.
I 2016 ga han ut en internasjonal solo-cd med Johan Kvandals komplette musikk for piano solo på Grand Piano/Naxos, til gode kritikker. Han har tidligere bl.a. også vært solist på cd sammen med Kringkastingsorkesteret.
Joachim har også en økende aktivitet som komponist, ikke minst har kormusikken hans blitt mye fremført de siste årene.

 

 

Kjøp billetter her:  billettservice

Kommende arrangementer i 2018 med konsertstart kl.18.00 på Sentralen:

Lørdag 05 mai
Lørdag 09 juni
– Sommerpause
Lørdag 29 september
Lørdag 20 oktober
Lørdag 17 november
Lørdag 08 desember