concerts

“Uendelig musikk”

Pianist Kristina Socanski og St. Croix Strykekvartett presenterer et musikalsk møte mellom norsk nasjonalromantikk og balkansk folkemusikk!

På programmet står verker av vår egen Christian Sinding og den serbiske komponisten Ljubica Maric. Sindings klaverkvintett, regnes som hans store gjennombrudd. Grieg skrev i et brev til Franz Beyer: «Sindings kvintett er et storstilt Værk, undertiden for grelt, ja brutalt men, af en stor, sjelden Kraft». Tchaikovsky derimot skal ha uttalt at kvintetten var forferdelig. Det er ingen tvil om at Sindings verk på dette tidspunktet var nyskapende. Sinding selv skal ha vært fornøyd med verket og skrev i et brev til sin venn Valentin; “Jeg arbeider som en rasende på min udødelighet”.

Ljubica Maric er en kvinnelig komponist som ofte beskrives som den mest banebrytende serbiske komponisten, men hennes musikk har blitt forsømt i nyere tid, og er lite kjent utover landegrensen. «Brankos runddans» er et verk som Ljubica Maric skrev etter studier i Praha og Berlin, som hun måtte forlate som følge av 2. verdenskrig. Maric sine komposisjoner er inspirert av tradisjonsmusikken og karakteristiske balkanske rytmer. Vi får også høre annen virtuos og sprelsk folkemusikk med kvartetten som vekker foten.

Musikere:
Kristina Socanski, piano
Inga Gorset, fiolin
Ingrid Wisur, fiolin
Olav Løland, bratsj
Sophia Hugo Cabo, cello

Bio:
Kristina Socanski er en prisbelønnet pianist som jevnlig opptrer som solist og kammermusiker i inn-og utland. Samarbeidet med St. Croix strykekvartett begynte i 2021 og har resultert i et inspirerende og vakkert samspill. Sammen har de turnert Norge rundt og blant annet opptrådt ved Kammerfest Østfold og Vršac International Chamber Music Festival.

St. Croix Strykekvartett, bestående av Inga Gorset, Ingrid Wisur, Olav Løland og Anina Radotina er et allsidig ensemble med iver etter å formidle klassisk musikk til et mangfoldig publikum i utradisjonelle settinger. Strykekvartetten skaper levende musikk i saler og kirker, men også andre arenaer der folk minst venter det. Kvartetten synes det er spennende å eksperimentere med uttrykk og formidler alt fra gamle folkesagn i egne arrangementer til rytmisk tango og meditativ renessansemusikk. Kvartetten er ensemble i Oslo Quartet Series sesongen 2022/2023 og har siden 2020 vært festivalensemble under Kammerfest Østfold. Til kveldens konsert har de med seg cellist Sophia Hugo Cabo.

Kjøp billetter her:  Tix.no 

Lørdagskonserter kl.19.00 i Forstanderskapssalen 2023:

• 11 mars
• 1 april

• 20 mai  

— sommerpause —
• 9 september

• 14 oktober
• 18 november 

• 9 desember