concerts

“Sommerfavoritter”
25 juni kl.15.00

Stjernesopranen Eli Kristin Hanssveen gjester Sentralen med sine musikalske sommerfavoritter!

På programmet står blant annet klassikere som; Summertime av Gershwin, Sommernatt ved fjorden av Ketil Bjørnstad, Så skimrande var aldrig havet av Sven-Bertil Taube, i tillegg til et dryss av de aller vakreste ariene fra operascenen!

Eli Kristin har tidligere sunget både pop og viser og ble kjent for hele landet i NRK-programmet Stjernekamp.

Kveldens «orkester» ledes fra tangentene av pianist Åse Mathisen.

Musikere:
Eli Kristin Hanssveen, sopran
Åse Mathiesen, piano

Bio:
Sterk stemme og unik sceneutstråling er karakteristikker som går igjen i omtalen av Eli Kristin Hanssveen. Sopranen fra Hadeland debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème, Nattens dronning og Pamina i Tryllefløyten, Liù i Turandot, Kvinnen i Rolf Wallins opera Elysium og Violetta i La traviata. Rollen som Violetta har hun også sunget i Stavanger, Bodø og Tromsø. Hun har gitt liv til Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og Marguerite i heavy metal-operaen Faust. På Oscarsborg nådde hun stor aktelse for sin fabelaktige tolkning av tittelrollen i Madama Butterfly. Eli Kristin Hanssveen har stor musikalsk appetitt og spenn og har tidligere sunget både pop og viser. Hun har gitt ut flere CD-er, og i 2013 kom hennes første solo-CD med arier: Sempre libera. Etter å ha utmerket seg i NRK-programmet Stjernekamp ble hun «alle Norges operasanger».

Åse Mathiesen er en av Norges unge aktive pianister som kombinerer briljant spill med dyp emosjonell formidling. Hun har studert hos professor Staffan Scheja i Stockholm og for professor Jiri Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Allerede som student debuterte Åse ved Oslo konserthus. Siden har Åse turnert i en del i Europa. I Skandinavia har hennes karriere som solopianist blant annet inkludert konserter på hovedscenen i Den Norske Opera og Ballett, Oslo Konserthus, Festspillene i Piteå, Västerås Konserthus, Waldemarsudde og flere konserthus. Hun har et bredt repertoar og viser sterk interesse for klassiske og romantiske komponister, og også for mindre kjent musikk som risikerer å bli glemt.


Kjøp billetter her:  Tix.no 

Lørdagskonserter kl.18.00 i Forstanderskapssalen 2022:
• 26 februar
• 19 mars

• 09 april
• 30 april
• 25 juni  – obs! konsertstart kl.15.00!    

— sommerpause —
• 03 september

• 01 oktober
• 05 november 

• 10 desember